Prosjektet Fargene under oss er en masteroppgave innen visuell kommunikasjon der jeg arbeider med havet som hovedtema. Jeg utforsker mitt eget forhold til havet gjennom auto-etnografiske metoder, og kontrasterer også mine egne erfaringer opp mot andres, både vitenskapsfolk og den generelle befolkningen. I arbeidet med oppgaven har jeg brukt en kombinasjon av illustrasjon, lysdesign og utstillingsdesign. som en utforskende metode for å belyse problemstillingen: «Hvordan kan jeg visualisere fargene og livet som finnes under vann langs den nordiske kystlinjen og synliggjøre det – som for mange – er usynlig?».
Jeg har hatt et nært forhold til havet hele livet, og jeg driver med snorkling og dykking på fritiden. Jeg fokuserer arbeidet mitt på de tingene og skapningene jeg har sett under mine dykk, som de fleste ikke engang vet eksisterer, i hvert fall ikke i Norge. Mitt fokus er særlig på det som er fargerikt, lysende eller har unike former og fasonger, slik som sekkedyr, koraller, sjøroser og nakensnegler. Mitt perspektiv er altså fra en designer og illustratør som er veldig glad i havet. I prosessen har jeg brukt dette som bakgrunn for hvordan illustrasjon kan være et virkemiddel for å nå frem til mennesker. Jeg har vært innom som akvarell, VR, animasjon, dyptrykk, interaktiv elektronikk og mer.
Inspirert av praksisen med biologisk illustrasjon, har jeg skapt en interaktiv utstilling som bruker illustrasjon, lys og lyd til å gjenskape en følelse av å dra på oppdagelsesferd under havoverflaten.
Jeg viser frem det fargerike og ukjente som finnes i det norske havet og lar den besøkende få gleden av å oppdage dette på egenhånd ved bruk av ultrafiolett lys og fluoriserende maling.
Jeg viser frem det fargerike og ukjente som finnes i det norske havet og lar den besøkende få gleden av å oppdage dette på egenhånd ved bruk av ultrafiolett lys og fluoriserende maling.
Målet er å bidra til økt forståelse og verdsettelse av dyrelivet i havet langs norskekysten.





























